Asuminen Tikkakoskella

Jyväskylän pohjoisosassa sijaitseva Tikkakoski-Nyrölä suuralue, on n. 6000 asukkaan taajama n. 20 km:n päässä Jyväskylästä.

Tikkakosken asuinalueet ovat nuorekasta ja tasaisesti kasvavia. Tikkakoski-taajaman asuinalueet ovat Kummunmäki, Liinalampi, Itäranta, Länsiranta, Luonetjärvi, Tunnelinmäki sekä Autiokangas. Myös Kuikka, Nyrölä sekä osa Mökkiperää ja Jylhänperää kuuluvat Tikkakoskeen.

Tikkakoskella vuokra-asuntoja pääsääntöisesti tarjoavat Jyväskylän Vuokra-asunnot (JVA) sekä Kruunuasunnot Oy.

Yksityisiä asuntoja ja tontteja löydät sekä Etuovi.com että Vuokraovi.com -palveluista.

Julkiset kulkuyhteydet kulkevat arkena kerran pari tunnissa ja omalla autolla pääsee vartissa Jyväskylän keskustaan. Viikonloppuisin paikallisliikenteen linja-autot kulkevat kerran tunnissa klo 23 saakka.

Tikkakosken tunnusmerkkejä ovat mm. lentokenttä ja Ilmavoimamuseo. Tikkakoskella toimii myös puolustusvoimat (Jyväskylän varuskunta).

Tikkakoskelta löytyvät ala- ja yläaste, liikuntahalli, jäähalli sekä kirjasto. Terveyspalvelut sijaitsevat Tikkakosken terveysasemalla, Kirkkokatu 3. Kunnallisten palvelujen lisäksi Tikkakosken alueelta löytyy myös päivittäistavaraliikkeitä, pizzeria, apteekki, asiamiesposti ja teollisuusaluetta.

Tikkakoskella on vahva liikuntakulttuuri. Alueella toimivia urheiluseuroja ovat mm. Tikkakosken Tikka ja Tikkakosken voimistelu- ja liikuntaseura (TiVoLi), sekä salibandyyn ja lentopalloon erikoistunut Tikkakosken Pallo (TiPa).
Tikkakoskella on myös aktiivista jääkiekkotoimintaa. Jäähallia käyttää kotikenttänä Jyvässeudun Kiekko ry (JyKi), joka tarjoaa toimintaa kiekkokoulusta alkaen kaikissa ikäluokissa. 

Tikkakoskella järjestetään joka kesä Tikkakosken Tohinat -tapahtuma. Järjestelyistä vastaa Tikkakosken kyläyhdistys ry.