Tikkakosken kyläyhdistys – Asukkaiden asialla


Tikkakosken kyläyhdistys ”Kehittyvä Tikkakoski ry” on perustettu vuonna 2012. Yhdistyksen toimialueena on Tikkakoski ja sen lähiympäristö.

Yhdistyksen tarkoituksena on toimia Tikkakosken asukkaiden, yhdistysten, yhteisöjen ja yritysten yhteistyöelimenä.  Asukkaiden viihtyvyys ja hyvinvointi on meille tärkeää. Kannustamme asukkaita eri tavoin tekemään työtä oman asuinalueensa kehittämiseksi. Yhdistyksen hallitus toimii vapaaehtoisvoimin.

Jo muutaman vuoden ajan on yhdistyksessä keskusteltu nimen vaihtamisesta. Nyt tänä keväänä nimen muutos päätettiin tehdä osana yhdistyksen muita sääntömuutoksia. Uusi nimi on ”Tikkakosken kyläyhdistys ry”. Puheenjohtaja Pekka Tuunanen kertoo, että nimi ”Tikkakosken kyläyhdistys” on paremmin yhdistystä kuvaava, eikä se sisällä ”turhaa arvolatausta”.

”Kyllä se vain passaa”

“Kyllä se vain passaa” – Tikkakosken historiikkiteos ilmestyi vuonna 2015. Kirja on Tikkakoskella vuosikymmeniä vaikuttaneen Martti Mäkisen muistelo yhdistettynä paikallishistoriaan. Teoksen on toimittanut Pertti Juutilainen ja kustantajana toimi Tikkakosken kyläyhdistys ry. Kirja on loppuunmyyty, mutta teosta on saatavilla kirjastoista. ”Kyllä se vain passaa” -lausahdus on jäänyt elämään kyläyhdistyksen tunnuslauseena.

Tikkakosken Tohinat ja muuta toimintaa

Tikkakosken kyläyhdistyksen suurin vuosittainen tapahtuma ja voimanponnistus on Tikkakosken Tohinat -kesätapahtuman järjestäminen. Tänä kesänä tapahtuma on 17.-21.8. Tohina-viikon ohjelma löytyy www.tikkakoski.fi -sivulta.

Vuosittain järjestetään myös joulumyyjäiset ja joulun avajaiset koko kylälle. Lisäksi on myös muita pienempiä tapahtumia ympäri vuoden yhdessä kylän muiden toimijoiden kanssa. Kyläyhdistys on tehnyt myös avustustyötä, esim. avustamalla paikkakunnan koulujen pieniä tarvikehankintoja. Tänä kesänä kyläyhdistys oli mukana tukemassa Tikkakosken eri seurojen ja yhdistysten yhdessä järjestämää lasten toimintaviikkoa. Tulevan syksyn suunnitelmissa on mm. elokuvaviikonlopun järjestäminen sekä ”Tikkakosken talkoot” -ryhmän perustaminen yhdessä kylän muiden toimijoiden kanssa. Ryhmän kautta voidaan tiedottaa kylän eri talkooavun tarpeista ja kannustaa asukkaita mukaan auttamaan.

Tikkakosken kyläyhdistyksen toimintaan ovat tervetulleita kaikki kylän asukkaat, yritykset, yhdistykset ja muut toimijat.  Tule mukaan toimintaan sekä ideoimaan ja keskustelemaan yhdessä uusista hankkeista ja tapahtumista. Kyläyhdistyksen nettisivuilta www.tikkakoski.fi  löytyy kysely, jonka kautta voit myös jakaa ideoita ja ajatuksia kylän kehittämiseksi.

Lisätietoja Tikkakosken kyläyhdistyksestä löytyy yhdistyksen Facebook-sivulta (Tikkakosken kyläyhdistys ry) sekä nettisivuilta (www.tikkakoski.fi).

Terveisin, Tikkakosken kyläyhdistys ry:n hallitus

Bookmark the permalink.

Vastaa