Asuminen Tikkakoskella

Tikkakoski-Nyrola_suuralue

Näytä kuva täysikokoisena.

Jyväskylän pohjoisosassa sijaitseva Tikkakoski-Nyrölä suuralue, on n. 6000 asukkaan taajama n. 20 km:n päässä Jyväskylästä.

Tikkakosken asuinalueet ovat nuorekasta ja tasaisesti kasvavia. Tikkakoski-taajaman asuinalueet ovat Kummunmäki, Liinalampi, Itäranta, Länsiranta, Luonetjärvi, Tunnelinmäki sekä Autiokangas. Myös Kuikka, Nyrölä sekä osa Mökkiperää ja Jylhänperää kuuluvat Tikkakoskeen.

Tontteja näiltä asuinalueilta tarjoaa Jyväskylän kaupungin Kaupunkirakennepalvelut. Tikkakoskella vuokra-asuntoja pääsääntöisesti tarjoavat Jyväskylän Vuokra-asunnot (JVA),  Valtakunnallinen vuokratalo-osuuskunta (VVO)  sekä Kruunuasunnot Oy.

Yksityisiä asuntoja ja tontteja löydät sekä Etuovi.com että Vuokraovi.com -palveluista.

Julkiset kulkuyhteydet kulkevat arkena kerran pari tunnissa ja omalla autolla pääsee vartissa Jyväskylän keskustaan. Viikonloppuisin julkiset kulkuyhteydet kulkevat kerran tunnissa ilta 23 saakka.

Tikkakosken tunnusmerkkejä ovat mm. lentokenttä ja ilmavoimamuseo. Tikkakoskella toimii myös puolustusvoimat (Jyväskylän varuskunta).

Tikkakoskelta löytyvät ala- ja yläaste, liikuntahalli, jäähalli sekä kirjasto. Terveyspalvelut sijaitsevat Tikkakosken terveysasemalla, Kirkkokatu 3. Kunnallisten palvelujen lisäksi Tikkakosken alueelta löytyy myös päivittäistavaraliikkeitä, pizzeria, apteekki, kylmähuoltoasema, asiamiesposti ja teollisuusaluetta.

Tikkakoskella on vahva liikuntakulttuuri. Alueella toimivia urheiluseuroja ovat mm. Tikkakosken Tikka ja Tikkakosken voimistelu- ja liikuntaseura (TiVoLi), sekä salibandyyn ja lentopalloon erikoistunut Tikkakosken Pallo (TiPa).

Tikkakoskella järjestetään joka kesä Tikkakosken Tohinat -tapahtuma. Tikkakosken Tohinoista vastaa paikallinen kyläyhdistys, Tikkakosken kyläyhdistys ry.

Tikkakosken kyläyhdistys ry vastaa www.tikkakoski.fi -verkkosivuston ylläpitämisestä.

Comments are closed.