20vuotis Juhlatohinoita vietetään 18.-21.8.2016 Tikkakoskella

Tikkakosken Tohinoita on vietetty Tikkakoskella jo vuodesta 1996 ja siitä on muodostunut koko kylän yhteinen kesän päätösjuhla. Tänä vuonna Tohinat viettävät 20-vuotisjuhlaansa jonka kunniaksi Tohinat ovat nelipäiväinen koko kylän yhteistapahtuma, huipentuen loistokkaaseen ilotulitusshowhun.

Voit katsoa Tikkakosken Tohinoiden ajantasaisen ohjelman täältä ( Tohinaohjelma ) sekä seurata Kehittyvä Tikkakoski ry:n Facebook-sivuja mahdollisten muutosten varalta:  http://www.facebook.com/kehittyvatikkakoski


 

Vuosi 2016 on Vihervuosi, ja Tohinoissa tämä näkyy myös: lähiympäristöä koskevia suunnitelmia on esillä monin paikoin, TohinaTorilla saa asiantuntija-apua pihasuunnitelman tekoon, ja pääseepä tutustumaan paikallisiin pihoihin Avoimet puutarhat –tyyliin.

Torstaina 18.8. on Helluntaiseurakunnan järjestämä lähetyskirpputori sekä Keski-Suomen colliet–yhdistyksen liikuntapuiston alueella järjestämä koirien match show. Lapsille ja lapsiperheille on tarjolla Tikkakosken yläkoulun ympäristössä mukava ilta Mannerheimin Lastensuojeluliiton Tikkakosken yhdistyksen toimesta: poniratsastusta, luontopolku puuharasteineen, sekä koiratanssiesitys. Kirjastolla on tarjolla yllätyskirjapaketteja lainattavaksi, myös perjantaina.

Perjantaina 19.8. on aamulla lapsille tarjolla kirjaston järjestämä Tohina-satukahvila nuorisotila Nuotikassa, eli monipalvelupisteen alakerrassa. Nuoret saavat tilan haltuunsa illalla Tohinat-iltakahvilan merkeissä.

Perjantaina käynnistyy myös yksi Tohinoiden kestosuosikeista, paikallisten kädentaitajien näyttely. Se on esillä entisissä kirjaston tiloissa sunnuntaihin saakka. Näyttelyssä esitellään myös Tikkakosken lähiympäristöä: rakenteilla olevaa lähiliikuntapaikkaa, tulevia lähimetsien hoitotoimia sekä karttoja tikkakoskelaisille mieleisistä lähiluontokohteista. Perinteinen kulttuuri-ilta on tarjolla perjantaina Tikkakosken koulun kulttuurisalissa. Iltaa juhlistetaan kakkukahveilla.

Lauantaina 20.8. on heti aamusta tarjolla monenlaista liikuntaa: Tikkakosken Latu järjestää maastopyöräretken ja Tikkakosken Tikka hölkkätapahtuman. Tikkakosken Han Moo Don kaikille avoimet harjoitukset ovat liikuntahallissa klo 14 alkaen.

TohinaTori on lauantaina klo 10 – 14, ja lomassa puikkelehtivat myös jäätelöpyörä ja Linkki-lastipyörä. Torilla on myyjiä ja esittelijöitä sekä ohjelmaa, muun muassa Coach & tovereiden konsertti. Torilta saa myös mukaan Avoimet pihat –infon, jonka avulla voi suunnistaa tutustumaan paikallisiin viehättäviin pihoihin.

Lauantain ohjelma huipentuu ilotulitukseen, joka järjestetään klo 20.30 alkaen jäähallin pihalla (HUOM! Hyvän sijaintinsa vuoksi ilotulitus näkyy kauas ja suosittelemmekin yleisöä valitsemaan katselupaikkansa hieman kauempaa ampumasijainnista.)

Sunnuntaina 21.8. on Tohinakirkko, jonka järjestävät Tikkakosken alueseurakunta ja helluntaiseurakunta. Tikkakosken Autobaarin pihassa järjestetään klo 13 moponäyttely, joka viime vuonna sai suuren suosion. Sunnuntaina urheillaan myös: Tikka Triathlon kokoaa Luonetjärven ympäristöön kaikenikäisiä urheilijoita koettelemaan voimia ja kestävyyttä. Kisan järjestää Tikkakosken Tikka.

Juhla-Tohinat päättyvät sunnuntaina Joel Hallikaisen Rakkautta etsimässä –konserttiin, jonka järjestää Helluntaiseurakunta.

Bookmark the permalink.

Vastaa